حکم غیابی
بنده می خواستم در زمینه حکم غیابی توضیحی مختصری بدهید
با تشکر
۱۳۹۴/۰۶/۰۳ ۰۵:۵۷
سلام وقت بخیر
هموطن گرامی در اینخصوص میتوانید خواسته اتان را با جزئیات در پروفایلم مطرح فرمایید تا نکات لازم پیرامون موضوع را عرض کنم ...
دادرسي در سيستم قضايي کشور ما حضوري است؛يعني متهم يا وکيل او بايد در مراحل دادرسي حاضر شده و يا لايحه دفاعيه تقديم نمايند و استثنائا و تحت شرايطي رسيدگي غيابي و رأي غيابي به رسميت شناخته شده است.
*دادرسي غيابي در جرايمي که جنبه حق اللهي دارند ميسور نميباشد و فقط در جرايم حق الناسي و جرايم داراي جنبه عمومي است که دادرسي غيابي تجويز شده است.
*بري محکوم عليه رأي غيابي،حقي تحت عنوان حق واخواهي وجود دارد تا با اعمال آن بتواند معايب دادرسي غيابي را که امکان ضايع شدن حق متهم را به دنبال دارد، از بين ببرد.
*محکوم عليه رأي غيابي ميتواند از حق واخواهي خود صرف نظر نموده که در اين صورت چنانچه رأي قابل تجديد نظر خواهي باشد،ميتوان از تجديد نظر خواهي استفاده نمايد.
*در مرحله واخواهي ميتوان رأي غيابي را تغيير داد؛لکن تشديد رأي غيابي با تفسير قانون به نفع متهم در تضاد است.هر چند عدهاي معتقدند تشدي نيز اشکالي ندارد و يا در صورت تغيير عنوان اتهامي، اصولا هيچ ايرادي بر تشديد رأي غيابي وجود ندارد.
**در رسيدگي به واخواهي،چنانچه قاضي تشخيص دهد وقت دادرسي تعيين و طرفين را نيز به جلسه دعوت ميکند،لکن چنانچه نيازي به تشکيل جلسه وجود نداشته باشد،ميتوان در وقت فوقالعاده و بدون حضور طرفين،رسيدگي به واخواهي را انجام دهد.
*رأي دادگاه هيچ وقت نسبت به شاکي و يا دادستان و يا رييس حوزه قضايي و...غيابي محسوب نميگردد و فقط نسبت به متهم پرونده است که با جمع شرايط قانوني، رأي غيابي به حساب ميآيد
و .........................
موفق باشید